divendres, 12 de desembre del 2014

Es compleixen 87 dies de resistència heroica


Combatent de les YPG a Kobanê

Despús-ahir, 10 de desembre, es van complir 87 dies des que l'Estat Islàmic, conegut habitualment com a ISIS, començara el setge de la xicoteta ciutat de Kobanê.

En una campanya de diversos mesos de combats entre les YPG/YPJ contra els feixistes, el poble kurd i els seus aliats van decidir, en aquesta xicoteta ciutat al costat sirià de la frontera amb Turquia, deixar de replegar-se i començar l'inevitable combat contra la despietada i cruel horda que porta ja massa temps campant al seu aire per Síria i l'Iraq.

Des de la conformació de l'Estat Islàmic com a un govern de facto i la seua independència respecte del grup insurgent Al-Qaeda, el seu ja de per si cec i destructiu passat es va aconseguir tornar encara més malaltís quan van començar a arribar notícies arreu del món de la conversió que han pres cap a la barbàrie.

Lapidacions, segrestos de dones per tal de convertir-les en esclaves i prostitutes (sense oblidar totes les violacions sexuals que això comporta), la persecució i destrucció de tot allò que no estiga d'acord amb la seua "llei islàmica", els assassinats de milers de persones innocents, la conquesta i imposició del seu Estat feixista a tot allò que consideren "seu"; són innombrables les atrocitats que l'Estat Islàmic ha estat cometent, continua fent-ho i continuarà si no és destruït.

Davant la complicitat escandalosa de Turquia, que ha arribat, fins i tot a alliberar militants de l'ISIS perquè reprenguen la seua activitat dins i fora de Turquia, els incessants combats entre el poble obrer turc i kurd contra el govern de Turquia, que se segueixen vivint hui dia, i davant el cruel oportunisme dels Estats Units, que s'ha llançat de nou a una campanya propagandística contra el terrorisme, però no destina a la guerra contra l'ISIS més que allò necessari per aparèixer en els telenotícies una vegada cada 3 mesos (recordem que Obama va prometre a l'agost acabar amb l'ISIS i des de llavors l'ajuda ha estat simplement ridícula). Davant de tots aquests abusos contra el sentit comú i la dignitat de la classe obrera de tot el món, només unes persones estan demostrant la seua implicació i indubtable lleialtat a la destrucció del feixisme: els revolucionaris de les YPG / YPJ.

Aquestes persones no només pretenen acabar amb l'ISIS. No són fanàtics suïcides que busquen el combat tractant d'arribar a un paradís que creuen que existeix en l'altra vida. Tampoc són oportunistes tractant d'aparèixer a la foto i guanyar vots, ni enemics casuals que estan negociant una aliança contra un tercer enemic comú sota la taula, no. Són persones que tracten de construir una nova societat, una societat en la qual no es decapite la gent per creure en una religió o una altra; una societat en la qual no s'esclavitze uns altres pobles, ni tampoc una societat en la qual una classe esclavitze la gran majoria. A Kobanê, i a tot Rojava, s'està escrivint una nova pàgina de la història, una pàgina que pot significar un triomf temporal del feixisme, o el sorgiment d'un nou estat al marge del capitalisme voraç que tot ho corroeix.

Com s'ha dit ja moltes vegades, a Kobanê s'està lluitant per la humanitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada