dilluns, 22 de desembre del 2014

HPG-YBȘ: L'operació per alliberar Sinjar continua

ANF - Sinjar 21/12/2014

HPG (Forces de Defensa del Poble), Comando Sinjar i YBȘ (Unitats de Resistència de Sinjar). El comando ha anunciat en un comunicat que l'operació per a alliberar Sinjar, llançada el 19 de desembre, va continuar.

Segons el comunicat, el costat nord de la muntanya Sinjar ha sigut netejat de grups de l'ISIS com a part de l'operació que s'està duent a terme per les forces afiliades al HPG i YBȘ que han avançat fins a l'entrada del centre de la ciutat de Sinjar al voltant de les 11 del matí del dia d'ahir.

Els forts enfrontaments es van desencadenar entre les forces HPG-YBȘ i els grups de l'ISIS a l'entrada de Sinjar. Les forces kurdes va ocupar les posicions de l'ISIS i van prendre dos barris de la ciutat.

El comunicat diu que les forces peshmerga també han arribat fins on es trobaven les HPG-YBȘ diverses hores després de l'erupció d'enfrontaments dins d’aquesta àrea. Les forces peshmerga i HPG-YBȘ estan lliurant en aquest moment una batalla contra l’ISIS en un front comú, segons el comunicat.

El primer barri de la ciutat va ser pres d'ahir a la vesprada mentre continuaven els enfrontaments en el centre de la ciutat. Les forces kurdes van colpejar amb eficàcia les posicions de l'ISIS en els atacs contra aquests grups. També es van confiscar grans quantitats de munició pertanyent a l'ISIS i els cossos de 4 dels seus militants van morir en els combats.

El comunicat va informar que els grups de l'ISIS van realitzar cinc atacs contra les forces kurdes en els enfrontaments, que van durar fins al diumenge al matí, i va afegir que tots aquests atacs han sigut repel·lits gràcies a la resistència conjunta de forces kurdes, que van frustrar un atac suïcida amb un vehicle carregat de bombes de l'ISIS aquest matí d'hora.

La declaració assenyala que l'entrada de la ciutat de Sinjar, el primer barri i els pujols estratègics estan actualment sota el control de les forces HPG-YBȘ. Ara, la lluita continua al front, 3 guerrillers i 3 combatents peshmerga han resultat ferits en els enfrontaments, però no hi ha hagut pèrdues en el costat de les forces kurdes.

El comunicat agrega que les forces de les YPG també han fet una important contribució i han sigut de gran recolze en l'operació demandada pel Comando HPG-YBS.

El comunicat posa l'accent que l'operació continuarà fins que el poble de Sinjar i els llogarets estiguen completament nets i alliberats de grups de l'ISIS. "Declarem que estem oberts a una acció conjunta de totes les forces de la resistència, incloent els peshmerga, prenent com a exemple el que ha succeït en el centre de la ciutat de Sinjar. És obvi que totes les forces de la resistència han d'actuar amb responsabilitat en aquest important procés.”

Font: ANF
Traduït pel Comitè de Solidaritat amb Rojava i el Poble Kurd
http://comitesolidaridadrojava.blogspot.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada