dissabte, 17 de gener del 2015

Al-Assad ataca novament el poble kurd

Ahir al matí, a la ciutat de Hasakah, al Kurdistan sirià (baix control de les YPG), un destacament militar del règim sirià d'Al-Assad (corejat per alguns com antiimperialista, malgrat portar anys atacant al poble kurd), es va personar i, en ser retinguts pels Asayish (el cos de defensa pública civil kurd) van tractar d'arrestar l'agent que els va donar l'alt. Això va donar lloc a l'inici dels tirotejos entre les YPG i els soldats del règim sirià.

Actualment, es desconeixen les xifres i la situació de la ciutat, però fa unes hores s'informava de foc d'artilleria pesant disparada contra Hasakah per part del règim sirià, que ha causat nombroses morts entre els civils kurds que es van refugiar en les àrees residencials.

Aquesta no és la primera ni serà l'última vegada que Al-Assad ataca obertament el poble kurd, però sí la primera que ho fa amb artilleria pesant, la qual cosa ha tornat a demostrar que ni tan sols la guerra comuna contra l'ISIS amaga les contradiccions de classe. Això ha impulsat Al-Assad com a fidel marioneta del capitalisme a acabar amb tot el que faça olor de revolució o lluita de classes.

Contra el capitalisme i el feixisme!
Glòria als combatents kurds!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada