dimecres, 14 de gener del 2015

"Prometem a totes les dones del món que vencerem"


Una de les comandants de les YPJ a Kobanê, Gülistan Kobanê

Una de les comandants de les YPJ (Unitats de Protecció de la Dona) a Kobanê, Gülistan Kobanê, ha avaluat els atacs de ISIS contra el cantó que van començar el 15 de setembre de 2014, dient el següent: "L'eslògan de les YPJ referent a això és que mentre elles defensen Kobanê, Kobanê no caurà. En aquests quatre mesos hem complit amb allò promès contra tot pronòstic inicial".

Va afegir que Kobanê encara no ha caigut i que les YPJ han evitat, en una labor conjunta amb les YPG (Unitats de Protecció del Poble), que l'ISIS avance en qualsevol front. "Les YPJ han demostrat que ni l'ISIS ni cap altra força podrà amb el poble kurd mentre les YPJ seguisquen presents"

La comandant ha recordat que les YPJ es van formar també per a combatre contra la mentalitat opressora predominant entre els homes cap a les dones. El seu enemic per excel·lència, l'ISIS i el seu feixisme islamista, ha patit severs colps. "La resistència desplegada per les YPJ contra els criminals de l'ISIS ha donat lloc al sorgiment d'esperança entre les dones de tot el món".

"Les YPJ han donat honor i identitat a les dones; elles estan lluitant heroicament en la línia de front contra l'ISIS i els combatents antifeixistes homes professen un gran respecte a les YPJ."

"Mai hem pensat que Kobanê anara a caure. Combatents com Dicle, Delila, Hevi, Nuda i Arîn Mîrkan es van negar a permetre avançar a l'enemic i van sacrificar les seues vides heroicament. Aquestes camarades s'han convertit en un símbol de llibertat per a les dones kurdes i de tot el món".

A més, la comandant assegura que "la il·lusió creada per ISIS ha sigut aixafada", ja que les YPJ s'han tornat temudes entre els terroristes de l'ISIS, fent al·lusió a l'enfonsament del principal factor de reclutament de l'ISIS (la concessió després de la mort en la Guerra Santa d'accés al paradís i la propietat en est de 40 dones verges), el qual es rumoreja entre els feixistes que està vedat a aquell home que mora en combat contra una dona.

Gülistan conclou dient que "[...] la nostra resistència i el combat continuaran. Prometem a les dones del món que, en record de les camarades caigudes, vencerem."

Font: Firat News

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada