dijous, 22 de gener del 2015

Situació actual de la batalla per Kobanê

Mapa inicial del setge a Kobanê des de tres fronts diferents
Fa ja més de tres mesos es va iniciar per part dels criminals feixistes de l'Estat Islàmic (ISIS) el setge a la ciutat de Kobanê, situada al costat de la frontera de Turquia i sota el control de les Unitats de Defensa del Poble (YPG), l'exèrcit popular creat per l'emergent govern kurd a Rojava. Aquest govern, de caràcter de classe i anticapitalista, ha culminat el major temor dels diferents estats capitalistes (al marge del bloc imperialista al qual professen lleialtat) que aixafen a la classe obrera kurda des de fa ja massa anys.

Turquia, estat membre de l'OTAN i malgrat ser còmplice evident de l'ISIS (una altra evidència de la falsa guerra contra el terrorisme d'EUA i els seus secuaços; no oblidem que Al-Qaeda va ser oficialment armada i finançada pels EUA durant la Guerra de l'Afganistan contra la URSS revisionista), va tancar la frontera i va impedir des de l'inici del setge que ningú entrara ni isquera de Kobanê.

Mentrestant, Obama ja feia mesos que suposadament es comprometia a acabar amb l'amenaça terrorista denominada ISIS. No obstant això, les poblacions civils kurdes van ser massacrades davant la passivitat dels EUA i l'OTAN, quelcom que pot semblar sorprenent tenint en compte l'habitual celeritat per a desplegar desenes de milers de tropes (no solament americanes, si no de tota l'OTAN) per a "combatre al terrorisme" a mig món. 

A dia de hui, fins i tot quan la situació a Kobanê és desesperada (entre uns altres motius, per la falta d'armament antitanc que ningú va tenir a ben els l'ha facilitar), els EUA només han realitzat diversos atacs aeris sense major repercussió que la simbòlica (aquests no han  protagonitzat ni un 10% de les baixes entre els terroristes durant la batalla de Kobanê), els quals van ser fortament escampats pels mitjans d'informació burgesos de tot occident en un intent de tergiversar la realitat de la guerra a Síria.

Malgrat tot, al següent mapa podem observar com la tenacitat, l'estratègia i la valentia de les YPG/YPJ ha resistit i contraatacat el setge feixista fins al punt de no solament destruir el cèrcol de setge, sinó a més alliberar als civils de diferents pobles, entre ells les dones yazidites segrestades i considerades esclaves sexuals per l'Estat Islàmic, dins la seua campanya de denigració i massacre del poble obrer en general i la dona en particular.

Situació actual


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada