diumenge, 11 de gener del 2015

YPG: "Dels 13 barris de Kobanê en controlem 9 i l'ISIS 4"



Es fa dir Mahmud Berxwedan. Berxwedan significa resistència en kurd. El comandant de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) ha analitzat amb l'Agència Firat News la situació del setge de Kobanê. De les seues paraules s'extreu:

- Des de fa un mes les Unitats kurdes han passat a l'ofensiva i han expulsat completament l'Estat Islàmic de Qada Azadî, Şehit Kawa (barri al sud de Mishtenur), l'anomenat districte de seguretat (Asayish), l'escola Mekteba Reş i el Centre Cultural de Kobanê.

- L'IS ha respost amb atacs suïcides i ha portat a la ciutat kurda àrabs i txetxens. Els atacs suïcides no són una mostra de força, sinó de desesperació.

- Molts dels mapes que es publiquen a les xarxes no són reals. Kobanê està formada per 13 barris dels quals les YPG en controlen 9. Els barris sota control islamista són: Kaniya Kurda, Miktel, Hellincê i Sinea. Tots ells a l'est de la ciutat.

- Les YPG afirmen que controlen el 75 % de Kobanê.

- El turó de Mishtenur "és important", però, segons el comandant, ara mateix no és als plans de l'organització atacar-lo. En canvi sí es controla el barri adjacent al turó.

- La lluita és "casa per casa, carrer per carrer, eliminant els grups d'IS allà on són. Ells no fugen. Afirmar-ho és una injustícia pels qui estan resistint contra ells."

- Continua el suport peshmerga i del FSA, però qui va al front del combat són exclusivament els membres d'YPG i YPJ.

Font: Kurdiscat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada