dilluns, 16 de febrer del 2015

2.390 joves tornen a Kobanê

Després de l'alliberament de Kobanê, després d'una resistència èpica de 134 dies, està augmentant la població de la ciutat amb la tornada constant dels residents. Els funcionaris diuen que 1.470 famílies i 2.390 joves han tornat a la ciutat. Després de la neteja dels grups de l'ISIS el 26 de gener, està augmentant el nombre de persones que tornen a Kobanê cada dia que passa.

Residents que, després del llançament dels atacs dels grups de l'ISIS el 15 de setembre, es van refugiar en diverses províncies del Kurdistan del nord i Turquia, i ara han començat a tornar. Els que tornen són sorpresos per les escenes de devastació que troben, en particular en els barris orientals de la ciutat. Dones i xiquets, en particular, saluden als combatents de les YPG/YPJ amb signes de victoria, cridant “Visca la resistència de les YPG/YPJ!”

Granades i mines sense esclatar suposen un risc
Les necessitats dels refugiats que tornen estan sent ateses per les unitats de logística de la ciutat. Granades i mines sense esclatar en quasi cada carrer suposen el major risc, sobretot per als xiquets. La seguretat pública està tractant d'assegurar que ningú es lastime.

1.470 famílies han tornat
Funcionaris al pas fronterer de Kobanê registren a les persones que tornen. Segons la comissió d'assistència, 1.470 famílies han tornat des del 26 de gener. 940 d'aquestes famílies han sigut resituades a l'est de la ciutat, 303 famílies al sud i 227 a l'oest. Els funcionaris agreguen que 2.390 persones joves també han tornat a la ciutat on continua la discussió sobre la reconstrucció.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada