dimarts, 12 de maig del 2015

Declaració de les Unitats de Defensa del Poble (YPG) sobre l'inform de la Comissió Internacional Independent de Consulta a la República Àrab Síria


Declaració de les Unitats de Defensa del Poble (YPG) sobre l'inform de la Comissió Internacional Independent de Consulta a la República Àrab Síria

Logo Comandancia Kobanê

Dimarts 4 de maig, 2015


La Comissió Internacional de Recerca Independent de les Nacions Unides va publicar un informe el 5 de febrer de 2015 sobre el conflicte armamentístic sirià i el reclutament de xiquets menors de 18 anys per les parts en conflicte. Va esmentar al seu informe que les Unitats de Defensa del Poble (YPG) recluten sistemàticament a xiquets menors de l'edat legal i els posa al conflicte, segons les denúncies. En addició, la Comissió Internacional de Recerca Independent de les Nacions Unides sobre la República Àrab Síria no ha fet cap esforç per a comunicar-se amb la part afectada que són les Unitats de Defensa del Poble (YPG), malgrat la nostra cooperació il·limitada amb totes les organitzacions internacionals.


Nosaltres, a les Unitats de Defensa del Poble (YPG) signem oficialment i acordem la Crida de Ginebra per a la protecció dels xiquets a conflictes armats el 5 de juliol de 2014. Com a resultat, 149 membres que estaven sota l'edat legal a les nostres unitats han sigut desmobilitzats i desenganxats oficialment de les Unitats de Defensa del Poble (YPG). Per tant, els lliurem a altres Cossos a l'Auto-administració Democràtica com els Cossos d'Autoprotecció i Defensa, Cos d'esports juvenils, i Cos femení. També, van ser establits centres especials per a ells que els proporcione cura i atenció, acordant amb el programa d'entrenament civil.


Com vam signar anteriorment amb la Crida de Ginebra, el 4 de juny de 2014, un acord de la prohibició de les mines anti-persona i la cooperació al procés de remoció de mines. D'altra banda, acordem la lluita contra la violència sexual en situacions de conflicte armat i l'eliminació de la discriminació racial basada en el sexe.


En agraïment i enteniment amb la Crida de Ginebra, es va introduir una nova regulació per a adolescents entre 16 i 18 anys. Ells són titulats com a membres dels no combatents, estan desarmats, no participen als combats directament, i els seus centres estan lluny dels fronts de batalla i l'Organització dels Drets Humans i la Comissió de Recerca Independent de les Nacions Unides estan convidades per a comprovar la seua situació si així ho volen.


També, 16 membres de les Unitats de Defensa de la Dona (YPJ) que tenien entre 16 i 18 anys van dimitir el 20 d'abril del 2015. D'altra banda, van ser enviades a centres especials lluny de la línia de front.


El tema de la protecció dels xiquets que estan per sota de l'edat legal als conflictes és una prioritat a les Unitats de Defensa del Poble (YPG) i estem compromesos amb les lleis i convencions internacionals sobre aquest tema i creiem en açò moral i intel·lectualment, malgrat la difícil situació que estem travessant. La implementació d'aquestes decisions amb precisió no és fàcil a causa de la situació especial i la gran grandària dels atacs terroristes contra el nostre poble, doncs no diferencien entre ciutadans, soldats, xiquets, ancians, homes o dones.


A més de la situació econòmica i social i la limitació de capacitats per l'embargament a les nostres regions. Totes aquestes raons estan cridant per a una llei conjunta concreta entre les YPG i les organitzacions internacionals que estan interessades a ometre aquest problema. Per la situació de la qual estem parlant necessitem una mica més que compassió i ideals per a solucionar-la.


El tema de la protecció dels xiquets en conflictes armats a la nostra regió no es troba solament al reclutament en els grups militars. No obstant açò, per a proporcionar-los seguretat fins i tot en les seues llars, les seues famílies i escoles. El procés de reclutament és una part del conjunt produït per aquest conflicte armat. Les Unitats de Defensa del Poble van ser les primeres que van assegurar la vida de centenars de xiquets durant la llarga evacuació de civils en els últims anys en l'àrea de Shengal (Muntanya de Sinjar) el 3 d'agost de 2014, i els van protegir de les massacres i la inevitable esclavització de l'Estat Islàmic, l'organització terrorista ISIS. En addició, l'evacuació de civils, dones i xiquets de Kobanê i el seu camp va ser durant la invasió de l'ISIS el 15 de setembre de 2014. Llavors, com unes forces militars com les Unitats de Defensa del Poble (YPG) i les Unitats de Defensa de la Dona (YPJ), que tenen en compte totes les possibilitats i que han sacrificat centenars dels seus combatents per a salvar als xiquets i civils de les matances i l'esclavitud, reclutarien i segrestarien sistemàticament xiquets per a utilitzar-los a operacions militars? Açò contradiu els nostres principis, i contradiu totes les normes i valors ètics en les quals les Unitats de Defensa del Poble i les Unitats de Defensa de la Dona creuen.


Malgrat tot, ens estem esforçant a evitar el reclutament de menors d'edat que és esmentat en les regles de procediment de les Unitats de Defensa del Poble (ítem II de l'article V). No anem a defensar-nos ací, però estem tractant una realitat complexa, i açò no significa que es produïsquen alguns abusos individuals ací i allà. El problema per a nosaltres és una moral, i és un tema emotiu d'una lluita constant.

Set agents i funcionaris que van intentar reclutar xiquets menors de l'edat legal han sigut penalitzats a les nostres unitats, han sigut castigats acordant amb una ordre del Comandant General de les Unitats de Defensa del Poble (YPG) al període entre el 13 de setembre del 2014 i el 24 de març de 2015. Basat al tercer ítem del cinquè article de les Regles de Procediments de les Unitats de Defensa del Poble (YPG) el 14 de desembre del 2013, que estableix:
((Qualsevol membre de les YPG que trenquen les lleis de guerra i les lleis de la nostra organització serà castigat amb una decisió formal i deixarà la seua membresía de les YPG, i qualsevol que no es comprometa a les especificitats de les YPG la seua membresía serà cancel·lada.))

Açò segueix funcionant per a prevenir totes les formes de violacions i actes que contradiguen el que es va signar i va acordar a la Crida de Ginebra, les regles dels drets humans i el que s'esmenta a les llistes de regulació bàsiques de Roma de la Cort Penal Internacional (17 de juliol de 1998) i els convenis de Ginebra dels drets humans i els seus protocols addicionals i la Convenció dels drets del xiquet.

Ací nosaltres volem posar l'accent que després de signar la Crida de Ginebra, el reclutament o participació de xiquets menors d'edat als conflictes armats, ha decrescut en un 90% des del 5 de febrer del 2015. Com a resultat del treball comú entre les YPG i la Crida de Ginebra, apreciem l'assistència que proporciona aquest tema.


Per tant, l'acusació a les Unitats de Defensa del Poble (YPG) a la declaració de la Comissió Internacional Independent de Recerca de les Nacions Unides que descriu que les nostres unitats recluten sistemàticament xiquets en conflictes armats o que els segresten no tenen res a veure amb la realitat, però pot ser que aquestes acusacions tinguen altres objectius. Seria més professional per a la Comissió dirigir-se a les Unitats de Defensa del Poble directament i assegurar la informació.


Després dels esdeveniments que van colpejar generalment Síria i la zona de Rojava especialment, es va provocar un gran buit administratiu i burocràtic, qualsevol pot adquirir documents governamentals falsos fàcilment (molts partits ho faciliten). Hi ha algunes famílies que la volta dels seus fills de les Unitats de Defensa de la Dona (YPJ) i de les Unitats de Defensa del Poble depèn d'aquests mètodes, i proporcionen aquests documents als comitès de recerca o a les organitzacions de la societat civil i als mitjans de comunicació com a documents que puguen pressionar a les Unitats de Defensa del Poble.


Ens enfrontem a un altre problema, que és la forma de determinar l'edat dels membres que volen unir-se a les nostres unitats. El 20% dels kurds a Síria no tenen documents de ciutadania (segons el Cens de 1962/ el Decret de llei de la República de Síria, nº 93 de 1962). A més d'alguns casos als quals el membre ens proporciona dades inexactes en relació amb la qüestió de la seua vertadera edat.


Així com les Unitats de Defensa de la Dona i les Unitats de Defensa del Poble no es responsabilitzen dels casos de segrest, pèrdua o assassinat de gent fora de les nostres unitats.


Nosaltres, el Comandament General de les Unitats de Defensa de la Dona i les Unitats de Defensa del Poble assegurem que les nostres portes estan obertes a totes les organitzacions de Nacions Unides, organitzacions internacionals dels drets humans a visitar les nostres unitats, veure d'a prop els detalls i donar l'assistència necessària per a rellevar la veritat i arribar junts a la millor situació per a l'aplicació de les lleis internacionals en relació amb el cas de menors d'edat a les situacions de conflicte armat al nostre país.


El Comandament General de les Unitats de Defensa del Poble (YPG).

FERMANDARIYA GISTÎ YA YPG

Email: fermandariyagisti@gmail.com

Mobil: +905343815777 +963931473942

Tel: +9652434317

Traducció al castellà i català: CSRPK-Valencia




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada